Google'dan İğnesiz Şeker Ölçümü ve Kan Alma Teknolojisi



Son zamanlarda teknoloji atılımlarıyla gündeme gelen Google, bu seferde sağlık alanında yaptığı yeni yatırımıyla ilgileri üzerine çekmekte. Teknoloji devi olarak kabul edilen Google iğnesiz kan alma ve şeker ölçümü üzerine geliştirilen yeni bir teknolojinin patentini alarak, iğneden korkan veya diyabet hastası olan bir çok kişinin dikkatlerini çekti.



Şu an hala proje aşamasında olan aletin çalışma prensibi ise oldukça basit ve ilginç gözükmekte. İğne ile alınan kan örneklerinin aksine, iğnenin saplanacağı noktaya gaz basıncı ile mikropartiküllerin deriyi delerek kan almak için uygun duruma geçince ardından negatif basınç ile kanı kendi haznesine çekecek. Ardından şeker ölçümü için akıllı saatlerde olduğu gibi bileğimize takılı bir alet ile buradan şeker ölçümünü yapabileceğiz.

Fakat şu an için yeni olan bu teknolojinin normal iğne ile kan almanın yerine geçemeyeceği belirtilmiştir. Çünkü aletten alınan miktarın çok az olacağını, bununda sadece diyabet hastalarının kendi başlarına şeker ölçümü yapabileceklerinin belirtilmiş olması dikkatlerden kaçmadı.Lakin Google'ın ilerleyen dönemlerde bu alandada büyük bir atılım yaparak herkesi şaşırtması beklenmekte.




0 yorum:

YAKIN ÇEVRENİZDE, SİZ DE DAHİL DİYABETLİ VAR MI ?

"Doğru eğitimin, doğru bilmenin, doğru görmenin ve doğruyu yapmanın, hastalıktan koruma ve tedavi etmede, diyabetik ayak yarasındaki kadar etkili olduğu, hastanın kaderinin bu denli değiştiği ve multidisipliner yaklaşımın mutlaka gerekli olduğu bir başka hastalık yoktur". "İnsan değerinin anlaşılamadığı toplumlarda, ayak sağlığının değerini anlamak ve anlatmak oldukça zordur".
Prof.Dr. Mücahit ÖZYAZAR